18 February 2007

vez

Izuzetno volim da vezem, nekako me najviše smiruje. Osim, naravno, kad moram da param - onda je to prava mora, za razliku od ostalih radova gde to ide malo lakše.





Vezem pokrstice, za ostalo nemam ni znanje ni ruku. Ovo sam izvezla još kao dete.







Ovo je noviji rad i jako sam ponosna na njega. Visi mi u kuhinji i uvek se obradujem kad ga pogledam. Vezla sam ga jedno 2 meseca, koncima DMC, po besplatnoj šemi Ellen Maurer-Stroh, koja se može skinuti sa www.maurer-stroh.com.




Još jedan od novijih radova za koji sam šemu skinula sa interneta. Autorka ovih žutih ljiljana je Stoyanka Ivanova iz Solaria Design-a, a ovaj i druge njene nacrte možete pogledati na www.solaria-gallery.com.

9 comments:

  1. Znas da i ja imam taj alfabet u planu napraviti?! Vec dvije godine ceka na red. Prekrasno si ga napravila, steta sto nije veca rezolucija slike. A sto se Solarije tice, trenutno imam u izradi njen "Madonna with grapes", stavit cu slike na blog da vidis. Imam i nekoliko EMS gotovih koji cekaju na okvire.

    ReplyDelete
  2. Fenomenalno-volim krstice :)
    Ja imam neki italijanski casopis sa sarama za bebe i decu samo sto ja neznam to da radim vec iskoristim za pletenje

    ReplyDelete
  3. Jako lijepo, ja sam prije jedno mjesec dana odlučila opet vesti nakon više od 20 godina pauze.

    ReplyDelete
  4. Predivno !!
    Inspirisana sam da i ja uradim nesto ovako :) Kao mala vezla sam goblene po slici... Velikog Strumfa, Saru Kej, i neko cvijece... to je stvarno uzivanje :) Ali nikad nisam radila ovako nesto, moracu da probam.

    ReplyDelete
  5. Jako lijepo. Dobro nam došla. Divno je što gotovo svakodnevno otkrivam nekog novog...

    ReplyDelete
  6. Iako ne bih možda trebala, moram priznati da me vezenje uopće ne privlači. Imam osjećaj da je to užasno naporno i traži pedantnu osobu, što ja nisam. Nisam luda niti za vezenim stvarima, iako ima moja mama dva vezena stoljnjaka, koje je sama napravila i koji su naprosto fantastični. Ova abeceda je predivna. Vjerojatno bi bilo zgodno napraviti takve vezene "sličice" s imenima djece za vrata njihove sobe. U svakom slučaju, divim ti se na strpljenju.

    ReplyDelete
  7. Predivno izgleda i ja sam vezla, ali kako se kod nas kaže narodni vez!

    ReplyDelete
  8. Vez je divan, samo treba strpljenja. Za tvoje radove, samo pohvale. Pozdrav!

    ReplyDelete
  9. Ja sam odlučila da ću početi vesti kada vidim sve te predivne radove, ali nema vremena. super su ti radovi

    ReplyDelete