08 August 2008

Krečenje i oporavak

Krečenje bilo i prošlo, hvala na pitanju. Bilo je stresno, što se i očekivalo, ali smo se posvađali samo jednom za 2 nedelje koliko je celo iskušenije trajalo. Razvod se čak nije ni spominjao tako da je ovo krečenje tek druga bračna kriza po ozbiljnosti. Prva je bila kad nam se pokvario kompjuter - tada nam je brak bio nad provalijom, a i malo je falilo da zovemo hitnu (zbog mene, naravno).

Pitali ste u koju boju smo krečili. Smešno mi je, ali u boje moje poslednje torbe - one zelene iz prethodnog posta! Eto, slučajno, a moža i nije, tek potrefilo se. Pošto nam ovo nije prvi put da krečimo, bili smo se dogovorili da ćemo sve u jednu boju jer će nam tako biti i brže i jednostavnije. To jest, da budem iskrena, to je rekao moj muž, a pošto je on majstor od krečenja a ja samo mali od četke, morala sam da se složim. Davnašnja želja mi je bila da pronađem savršenu žutozelenu boju, bez primesa bele. E, to mi je ove godine uspelo - kupili smo neku novu poludisperziju (ala sam sam savladala terminologiju, a?) koja je već gotova, ne treba ništa da se razređuje, dodaje, popravlja, muti, mućka i slično nego samo otvoriš kanticu, zamočiš valjak i krečiš. Nešto kao molerski 'plug-and-play' i 'WYSIWYG' (what you see is what you get) zajedno. I tako, okrečimo sobu u jarkozeleno. I sve bi bilo divno da se ja tu ne uplašim boje. Posle pastelno žute bio je to pravi koloritni šok pa kad je još nameštaj odmaknut od zidova, odjednom se nad tebe nadviju ogromne obojene površine pa još uz to jarkozelene. I onda je krenula moja kampanja uz slogane "biće nam prezeleno", "biće pretamno" i sl. koja je, začudo, urodila plodom pa smo otišli u farbaru i zamenili preostalu zelenu za jarkožutu. To jest, ja sam otišla pošto je on odbio da ide da traži da zameni. I tako smo dobili stan okrečen u boje moje nove torbe.

Sad se, naravno, kajem što smo zamenili zelenu, verovatno sam se navikla, a i kad je sve vraćeno na svoje mesto, površine koje se vide nisu tako velike. Jako dobro ide sa svim bojama drveta i svetlim i tamnim, s tamnoplavom i crvenom. Evo par fotografija. Obe su dosta tamne, ali mrzi me da čekam jutarnje svetlo. Na prvoj malo proviruje i žuta.


U međuvremenu sam, u terapeutske svrhe, isheklala jedan šal koji me sigurno neće mnogo ugrejati, ali je barem bio brzo gotov, sprečio je nervni slom tokom krečenja, a i moći će da se nosi kao ukras. Mustra je skinuta odavde.9 comments:

 1. Zelena i ono malo žute što vidim su odlične. Uživaj u bojama, zaista su divne. A šalče je preslatko.

  ReplyDelete
 2. sal je predivan, moracu i ja to da probam. jednog dana :)

  ReplyDelete
 3. Obožavam tu zelenu nijansu! Šal je baš romantičan! Pohvale!

  ReplyDelete
 4. Bas sam uzivala gledajuci tvoj blog. Boje zidova su super - i ja volim zidove u bojama, a sal definitivno stavljam u red za napraviti - divan je!

  ReplyDelete
 5. Jedva sam cekala da vidim nesto novo na tvom blogu.
  Boje su mi fantasticne... Svaka cast da ideji.

  Sal mi je prelep!
  Zaista ne znam koju drugu rec da kazem a da opise moje iskreno divljenje!
  Nosi ga sa stilom!

  ReplyDelete
 6. Meni su bas dobe boje. Mi u mojoj kuci nemozemo se odluciti za drugu boju osim bilu. Treba puno hrabrosti za to a najveci problem je privikavanje na jarke boje.

  ReplyDelete
 7. Boje izgledaju odlicno uklopljene...ja licno nisam ljubitelj jakih boja ali volim to da vidim kod drugih :)
  Shal me je odushevio,prelep je

  ReplyDelete
 8. Shal je simpatico (:
  ima li mushkih?! :)

  ReplyDelete