24 March 2009

Dve bordure

Prošle godine su mi dve koleginice, znajući da volim da heklam, donele iz Slovenije ovaj zanimljiv konac pa je bio red da im se odužim (ili, da budem iskrena, da ih zadužim kako bi mi i sledeći put donele ;)). Međutim, koliko god da mi se konac dopadao, sve što sam započinjala izgledalo bi prešareno poput licidarskih kolača i nikako nisam bila zadovoljna. Na kraju sam se odlučila da im svakoj naheklam po borduru na peškiru - od svega što sam probala, to mi je bilo... pa, najmanje kičasto.

Konac je Violet, proizvođača Yarnart iz Turske i veoma je kvalitetan. U mom slučaju, može poslužiti kao primer toga kako konac koji prelepo izgleda namotan u klupče, ne mora nužno tako izgledati i kada se ishekla ili isplete. Meni se to često dešava sa šatiranim koncima. Boje me toliko privuku da ne mogu da im odolim i onda se obavezno razočaram kad počnem da radim jer ne dobijem očekivani efekat.







13 comments:

  1. Super!

    U Beogradu jedna galerija prodaje ovakve peškire za basnoslovne pare!

    ReplyDelete
  2. Super su boje...
    A tek ideja za peskire... :))))

    ReplyDelete
  3. Odlična ideja!! Baš sam neki dan razmišljala, ša bih mogla pokloniti prijateljima kao poklon za vjenčanje... :) Hvala!
    Prekrasne su te boje kad ih pogledaš na klupku, al kad se staviš nešto od njega napraviti... Ehhhh. Odlično si to smislila, još jednom moram da te pohvalim.

    ReplyDelete
  4. Divno, drago mi je da sam nasla Tvoj blog.
    Radovi su super.
    Ja sada ne heklam i ne pletem, nekada sam to radila, i verovatno cu ponovo, jos kad vidim kako divnih stvari ima...

    ReplyDelete
  5. Lepo izgledaju bordure. Moje iskustvo sa šatiranim koncem je da treba uzeti što jednostavnije mustre i uzorke i onda dolazi do izražaja lepota boja.

    ReplyDelete
  6. Lepo si se setila, a bordura je peškir učinila tako romantičnim.

    ReplyDelete
  7. Prekrasna mi je ova prva bordurica, bas mi se svidjaju boje konca.

    ReplyDelete
  8. ideja je super, ti si meni stvarno inspiracija. Znam da ste vi odavno podijelili priznanja jedne drugima, ali meni je stiglo prije par dana i ja nisam mogla a da ga ne dodijelim tvom blogu - bez obaveze :-)

    ReplyDelete
  9. Lijepo izgleda i konac namotan u klupko, i isheklana bordura od njega.
    Kod tih šatiranih konaca se ponekad razočaramo jer gotov rad izgleda daleko drugačije od očekivanog. Nekad je dovoljna tek jedna nijansa da nam pokvari čitav dojam.
    Ovi konci sadrže dobru kombinaciju boja i jako lijepo izgledaju na ručnicima.

    ReplyDelete
  10. Красиво! It's beautiful and very well done, also unusual yarn. :)

    ReplyDelete
  11. I have no idea why my comment was published under 'anonymous', sorry about that :)

    ReplyDelete
  12. Mozda je sareno ali se meni jakoo dopada. Dobila si dobru ideju da saren konac iskoristis kao bordura.
    Pogotovo volim ovaj zeleni konac!

    ReplyDelete
  13. Lijepo si ukrasila ručnike i ne izgleda kičasto. Jedna Rimljanka koja inače živi u Berlinu je sa takvim šatiranim koncima radila različite futrole (za naočale, ključeve i razne sitnice) i pronašla je jednu mustru koja je apsolutno savršena za takve šatirane konce, toliko savršena da možeš i majice s njom raditi ... ako ju uspijem negdje pronaći poslat ću ti uzorak, ako ne isti onda barem približan.

    ReplyDelete