11 May 2009

Intermeco

Nekoliko radova čeka da uhvatim vremena i prepodnevnog svetla da ih fotografišem. U međuvremenu, evo par sličica koje nisu u vezi s ručnim radovima (a ni sa zagađenjem i zaštitom okoline).

Verovali ili ne, ovo su vrata studentske službe na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu:



Ono što me ovde fascinira nisu pitanja tipa "kud se dede ljubaznost?" ili "da li su studenti tu zbog njih ili oni zbog studenata?" nego činjenica da je neko zapravo morao naručiti ovu nalepnicu i platiti da se odštampa i onda je, verovatno s velikim uživanjem, nalepiti na vrata.


Reklama za Coca-Colu. Koja je svrha?




Izlog



I posle Tita, Tito!
(Ironično, čovek čiji je lik na čarapi i ovoj plastičnoj nozi koja neodoljivo podseća na protezu, umro je s amputiranom nogom)

11 comments:

  1. @ bensedin art - Ni manje ni više nego u Merkatoru!

    ReplyDelete
  2. Fantastična slika onih vrata ... studentska služba u koju je zabranjen ulaz studentima! KAko onda studenti rješavaju svoje probleme, navirivanjem kroz prozore ili ... ? ... ili postoji neka druga služba za studente, ona gdje smiju ući ?

    ReplyDelete
  3. @ romantales - ima šalter :) ali, naravno, tako je projektovan da moraš da se sagneš i pogneš glavu ako želiš da razgovaraš sa svevišnjom šalterušom. Ja sam oduvek govorila da su u našim visokoškolskim ustanovama šalteri studentske službe zapravo Scila i Haribda koje služe prirodnoj selekciji među studentima. Ko to prođe, taj će završiti fakultet i biti spreman za surovi stvarni svet koji ga čeka tamo napolju.

    ReplyDelete
  4. hahhaha.
    med. sestra kod doktorice moje ć oko oginu dana muku muči s čudom koje se zove konpJUTor i u koje je preseljena njena kartoteka.već par puta sam joj "opravila" mašinu tako što sma ugasila CapsLock! :)I, nakon godinu dana savladavanja programa koji je, naravno, uveden kako bi se posao malo ubrzao- žena je neki dan okačila ovako jednu A4 poruku na vrata:" Molimo pacJente za strpljenje, prijem je usporen zbog rada na kompjuteru!" :))))

    Tita sam viđala na čarapama. Taj otisak njegovog profila je toliko rođen za štampu i profi odrađen da nije ni čudo koliko ga forsiraju. (tako je krenulo s Che Guevarom :) ).

    Ja nikad nisma ni čitala šta je pisalo na vratima naše studenske službe niti obraćala pažnju na to kad im je doba za burek :))) - zato sam diplomirala nakon 3,5 god. :)))) Fakultetska pravila smao usporavaju studente u napredovanju! (a ja sam Titu zakletvu položila da ću marljivo učiti i raditi!)
    Odoh sad da opletem jedne čarape s likom druga Starog pa za vikend odoh do Briona u šetnju! :))))

    Ugodno popodne želim! :))))

    ReplyDelete
  5. Fakultetska pravila - zar njih određuju službenici??? A ponašanje im je uvek bilo - "Mi smo ovde najvažniji - kakvi profesori i studenti...". Verovatno neki kompleks, ko zna... A ko je platio nalepnicu - pa zna se kolike su školarine. A nama na fakultetu nisu dozvoljavali ni da odštampamo jedan list papira.

    Drug Tito - Uvek mi ga je drago videti. Da je ono vreme, mogli bismo se žaliti da nas ne puštaju da uđemo u prostorije faxa. :)

    ReplyDelete
  6. Zanimljive fotke!!!!
    :) Posebno mi je ova prva jako simpaticna!!!
    Ha ha ha haaaa

    ReplyDelete
  7. Mene ti više ništa ne može iznenaditi!(NNNI-ha ,se sječaš toga?Iz vremena Tita!)
    Moja Doda neki dan dođe doma iz škole i kaže da im je profesorica iz fizike rekla:"Prestanite se ponašati kao učenici!"
    Šta da ja njoj na to kažem?
    Djete ide u 7. razred osnovne škole i već danima pokušava odgonetnuti šta je profa time htjela reči...,a i ja isto tako mozgam i ne nalazim odgovor...

    ReplyDelete
  8. Ovakve čarape sa Titom mogu se i u Ljubljani kupiti :) Komentar sa amputiranom nogom je ... nemam reči. Na mestu! :))

    ReplyDelete
  9. Nego sad se sjetih...
    Ima li još uvijek u Novom Sadu onaj sajam mehanizacije i poljoprivrede?
    Davne 1985. sam bila na njemu i na poljoprivrednom fakultetu...nešto sa srednjom školom.Tada nije bilo ovakvih naljepnica...

    ReplyDelete
  10. @ Dea - ima :), zove se "Međunarodni poljoprivredni sajam" i evo trenutno je u toku!

    ReplyDelete