26 June 2009

Prolećni bandit / Springtime Bandit

Springtime bandit, koji nosi moja omiljena manekenka. Namenjen je njenoj baki, ali baka je tog dana mislila da ne izgleda dovoljno reprezentativno da je slikamo za blog :) Boja na prvoj slici je bliža stvarnoj boji.







Springtime bandit, modelled here by my favourite model. Her grandmother, for whom it was knitted, didn't feel she was presentable enough that day to be photographed for the blog :) The colour in the first photo is closer to the original.

13 comments:

  1. Beautiful Springtime Bandit, and I looove the color :-)

    ReplyDelete
  2. Jako zanimljivo...
    A kako da se boja tako razlikuje?

    ReplyDelete
  3. Hvala, hvala :)
    Thanks :)

    @ Drangulije: boja se razlikuje zbog toga što je svetlo bilo drugačije, a mrzelo me je da čekam bolje uslove :) I da ti odmah odgovorim i na pitanje iz prethodnog tvog komentara: Canon A530, obican digitalni idiot. Kad smo ga kupili, bio je srednja niža klasa, rekla bih.

    ReplyDelete
  4. Baš je super i skroz neobičan oblikom. Originalna, kao i uvek. :)

    ReplyDelete
  5. Prekrasno! Blago tebi na tako "mirnom" manekenu - ove moje me izlude kad ih treba poslikati!
    Sad si me inspirirala za štrikanje tzv marame - ima preko dvije godine kako sam saštrikala posljednju!

    ReplyDelete
  6. Predivna je ta zelena boja. A i marama, naravno!!
    Koji je to pamuk, ako moze da se zna? ;)

    ReplyDelete
  7. @ cashmerecafe: hvala :) nije pamuk nego mešavina vune i sintetike. Proizvođač je St George, a zove se Tina 22. Ima i Tina Superwash (100% vuna) u istim bojama. Moja jedina zamerka je da niti nisu dovoljno upredene pa se razdvajaju pri pletenju.

    ReplyDelete
  8. Aaa... hvala ti na odgovoru. Znaci, po tebi, kako kazes, imas slabiji fotoaparat... ali slikas kao da imas neki profi... Svaka ti cast na tome... :)
    Zanimljivo je kako se boje nekada poigravaju sa nama!
    :)

    ReplyDelete
  9. @ Drangulije: Nije mi namera bila da hvalim sebe, nego aparat :) Htela sam da hažem kako sam zadovoljna njime.

    ReplyDelete
  10. ja seubih da nađem ovakvu boju za šal. Još otkako sam plela Luna Moth šal i naišla na jedan Ravelry projekat u "apple green" moheru, sanjam šal u toj boji ali nisam do sada našla ni vunu ni konac koji bi odgovarali. (Čak sam tražila po pperuanskim sajtovima :)))))

    Dakle, ima, St. George. Ja sam našla nedavno maslinasto zeleni zagrebački (Unitas) konac i počela od njega šal ali, kako sma "džorala" ostatke vune od zimus za njega, imaću dosta viška. razmišljala sam čak da nažem žuti i uzelenim ga nekako.

    Šal i kapa su ti FANTASTIČNI! Bez teksta sam!

    ReplyDelete
  11. @ zMaja: rado ću ti poslati vunicu ako hoćeš :)

    ReplyDelete
  12. Pa, baš sma gledala St.Georgeovu paletu boja, još ću razisliti...ove poštarine sada ukopaše (izem ti inostranstvi) :)))) mada, meni u šalove do sada uglavnom nije išlo više od 120g tanje vune tj, oko 400-injak metara!

    Hvala na švercerskoj ponudi, u svakom slučaju! :D

    ReplyDelete