27 October 2009

Letnji džemper, napokon / Summer sweater, at lastEvo ovo sam htela da naštrikam. Boje koje smo bensedin art i ja odabrale sjajno idu jedna s drugom, i bila sam izuzetno zadovoljna, ali kad sam ih počela plesti i kad je pletivo malo odmaklo, i uz konsultacije sa tim mojim savršenim-mužem-koji-ide-sa-mnom-da-bira-vunicu, uvidela sam da će biti prešareno, nekako previše zlatno i tetkasto, pa još i u kombinaciji s tim valovitim bodom - ni blizu nečemu što bih ja inače nosila. Zato sam sve bila oparala i posle nekoliko kombinacija odlučila se za belu+bež+meliranu bež-braon+zlatnu i za Mamu kao buduću vlasnicu.

Izvinjavam se na amaterskom kvalitetu fotografija :(

The sweater in the above photo is what I wanted to knit. The colours bensedin art and I picked look great together, but when I actually knitted it, it was too goldy, too shiny, too auntly and too busy for my taste. Ripped it and started again but this time with 4 colours only: white, beige, beige-brown variegated + gold - looks better but is still something my Mum would wear more gladly than I would. It's so 80's isn't it?

Sorry about the amateurish quality of photos :(


16 comments:

 1. Oh I think it is beautiful! And I think your mother would be thrilled to get to wear this one. Lovely work Misha!

  ReplyDelete
 2. ovo je prosto bozanstveno,zaista izgleda divno.čestitke.

  ReplyDelete
 3. oho... ovo je bas, bas lepo! :)

  ReplyDelete
 4. Ne znam što bih ti rekla, meni se ona prva oparana kombinacija baš sviđa i mislim da je šteta što si odustala, ona tamna linija pravila je lijepi kontrast i baš mi je kombinacija bila savršena. Konačni rad je lijepo napravljen, ali je onako, više klasičan, uobičajen. Može biti da uživo sve drugačije izgleda jer sigurno si morala imati dobar razlog da oporiš prvu kombinaciju.

  ReplyDelete
 5. Izgleda odlično!
  Tu sam mustru i ja koristila ali kod jednobojne veste pa efekt nije ni u pola ovako dobar!
  Mama sigurno s veseljem nosi ovaj džemper.

  ReplyDelete
 6. Super je ispalo! I meni se svidja vise ona prva oparana kombinacija(ali i ova finalna neje losa), stvarno crno daje neki kontrast i svidja mi se vise.Ali dobro, kad se tebi i vlasnici vise svidja dobro je, sigurno je jako ponosna na djemper

  ReplyDelete
 7. I like this sweater. I think it's very beautiful :)

  ReplyDelete
 8. Prelijep je džemper i ja bih ga vrlo rado nosila :)

  ReplyDelete
 9. Znam šta znači kada ti kombinacija ne čučne pa je zato dobro što si oparala. Nadam se da mama ima svidjanje:)!

  ReplyDelete
 10. Hvala svima na lepim pohvalama - izgleda da se svima više dopada nego meni :))) Da se razumemo, meni je kombinacija boja bila fantastična i sa onom tamnozelenom, ali jednostavno nije sela s ovim bodom.

  ReplyDelete
 11. Do sita se nasmijah onom "tetkasto"!
  Ma prelijepo! Da sebi štrikam - naštrikala bih malo dulji - cisto da prekrije sve "vitalne"dijelove :))))

  ReplyDelete
 12. That's beautiful. Neat colours..I like them.Marita~

  ReplyDelete
 13. Koji konac si koristila?

  ReplyDelete
 14. @ Anonymous: St. George-ov Country Cable

  ReplyDelete
 15. Dzemper je extra,pogotovo ovako saren.Ova mustra radjena jednom bojom mi je uvek delovala nekako babski,ali ovako saren je mnogo lep!

  ReplyDelete