05 January 2010

Prošlost vs. Budućnost / Past vs. Future

Svi pišu o planovima za narednu godinu. To me uvek unervozi pošto mislim da u nečemu zaostajem - potpuno blesavo i neutemeljeno, znam, ali tako je. Rado bih i ja pisala o planovima za budućnost, ali kako ću kad imam još 5-6 radova koje sam odavno završila a nisam ih još ni spomenula? (Možda onda i nije neutemeljeno što mislim da u nečemu zaostajem? :/) Moram, dakle, prvo da raskrstim s prošlošću :) Zato u narednim postovima očekujte takve obračune. Romantales, moram te upozoriti da će biti dugmića, i to strašnih, pa zato u narednom periodu pažljivo otvaraj ovaj blog ;)

Ali dok se ne obračunam s prošlošću, evo šta ću prvo da uradim ove godine:

Heklanu torbu
Ove ručke sam kupila na buvljaku (hvala ti bensedin art!) kao deo jedne odvratne, prljave torbe od skaja koju sam se jedva usuđivala dotaknuti. Torbu sam, naravno, bacila, a ručke mi se toliko sviđaju da mi je prosto žao da ih upotrebim. Toliko žao da sam smislila plan kako da ih upotrebim za više od jedne torbe. Ali, prvo skoči pa reci hop :) Plava tkanina na cvetiće će biti postava.




Držač za najlon kese

Ovo mi je brat naručio pošto ne znaju šta će i kuda će sa silnim najlon kesama. Mora biti zeleno-narandžast, da se slaže s dnevnom sobom iako će, pretpostavljam, stajati u špajzu. Mislim da ću koristiti već isproban Bernatov model, ali bez cveta.



Everybody seems to be writing about their craft plans for the new year. This always makes me nervous because I feel I have to catch up - silly, I know, but I can't help it. I'd love to write about my future projects but there are still 5-6 FOs I haven't even mentioned. So I suppose I have to sort out my past first and start with a clean slate :) However, until that happens, here is what I'm planning to do first:

Crocheted bag
(first photo)
The bag handles are reclaimed from a dirty second-hand leatherette bag I bought at a local flea market. I'm so in love with the handles that I've actually come up with a plan to use them for more than one bag! The blue fabric will be used as lining.


Plastic bag holder
(second photo)
This one is for my brother's family, to help them cope with all the plastic bags. Green and orange, their favourite colour combo, with Bernat's pattern I've already used.

16 comments:

  1. Lol Misha, I always make great plans for the new year. But do I stick to them - oh no, seldom :-) I like the feeling of a brand new year and everything it will bring me. Your plans are great, maybe mine sholud have included finishing some UFO's too :-)

    ReplyDelete
  2. svi imamo neke planove, nadam se da ćeš ti svoje uspeti da ostvariš, jer ja uvek što planiram obavezno sa tim kasnim. pozdrav

    ReplyDelete
  3. Navukla si se na planove:)! Dobro je što ove godine 1. januar nije pao u ponedeljak, zamisli kakvi bi to tek planovi bili!

    ReplyDelete
  4. Ovaj beli pamuk izgleda primamljivo. BAs cekam da vidim kakva ce biti torbica, ali ne sumnjam u tebi znam da ce biti nesto dobro.

    ReplyDelete
  5. Interesantan je ovaj beli pamuk. Jel ima jos nesto u sebi ?

    Hehe, planovi .... volim da isplaniram u zivotu pre nego ga uradim, tj. imam spiskove za sve :) Imam cak i poseban spisak za nedovrsene radove, i sta treba uraditi na njima :)

    No, u pravu si, prvo se treba obracunati sa prosloscu !

    ReplyDelete
  6. Ma pusti planove - planovi postoje samo zato da čovjek kaže da će nešto napraviti, i da onda to uopće ne napravi ;-)
    Jedva čekam da vidim torbu!

    ReplyDelete
  7. U svemu je najvažnije zabaviti se, najgore je kada ti nešto umjesto zabave postane tlaka.

    ReplyDelete
  8. Hi Misha, thankyou for your visit and compliments, cheers, Francesca.

    ReplyDelete
  9. Baš su dobre ručke, evo vidiš kako si ih zapravo spasila od tko zna kakve sudbine kako bi im udahnula jedan sasvim novi život! Pa nek onda netko kaže da nema reinkarnacije ;)

    ReplyDelete
  10. Mislim, stvarno ... pročitah da si i ti kupila zaliha vune za cijelu godinu ... uzalud nastojim pozitivno utjecati... 'ajde barem si pokazala obzira prema mojim očima, najavila si da će biti dugmadi, pa da se ne šokiram previše.
    Ja se sekiram radi onih štrenica koje su mi ostale tu i tamo od nekih džempera, a vidi vas ... ;-)

    ReplyDelete
  11. Draga romantales, kako da ne kupim kad je prelepa, fina, mekana, šarena, pa još po neverovatnoj ceni od 0,70 evra za 50g?!

    A još sam u prodavnici saznala da preko sindikata mogu uzeti robu na 4 rate... ali možda će ti biti lakše kad čuješ da sam bacila oko na neko platno za vez :)))

    ReplyDelete
  12. Cijena je stvarno više nego povoljna, ali kakav je sastav?
    Inače, ja ne kupujem zalihe jer imam mogućnost kupiti kad god mi zatreba ili padne na pamet, tako da nema nekog smisla kupovati velike količine, veće od trenutačnog projekta ...nedavno sam čitala savjete jednog ekonomskog stručnjaka koji navodi da je većina kupovine zadovoljavanje trenutačnog impulsa, čak i kada nismo imali namjeru ništa kupovati, zato on savjetuje da umjesto stvarne šetnje pred izlozima, "šećemo" po internet trgovinama :-)

    ReplyDelete
  13. @ romantales: Evo ovako stoji stvar. U Srbiji nema PayPal-a (i ne zna se kad će ga biti!) tako da je kupovina preko interneta često nemoguća. Osim toga, cene pletiva na internetu su višestruko više od onih kod nas a na to se onda mora dodati još i poštarina koja nije mala. Naravno, u lokalnim prodavnica je i kvalitet često lošiji i izbor naravno manji pa je Phildar bio pravo osveženje. A kako u ovoj zemlji, iz iskustva znamo da ovako lepe stvari ne traju dugo i da se, kako nam rekoše prodavačice, neće ponoviti, mislim da čak i ti možeš razumeti naš poriv da iskoristimo povoljnu priliku.

    Uostalom, evo šta sam ja kupila (količine ti neću reći :))):

    Fantasia: 100% vuna
    Preface: 70% vuna, 30% poliamid
    Terre Neuve: 80% vuna, 12% poliakril, 8 % poliamid
    Horizons: 91% poliakril, 7% vuna, 2% poliamid.

    pri čemu ništa nije bilo skuplje od 0,80 evra po klupčetu od 50g
    pa ti sad proceni da li je to bila isplativa kupovina ili ne. (Cene su verovatno tako niske pošto se, pretpostavljam, radi o restlovima - većina je 'discontinued').

    A što se tiče tog ekonomskog stručnjaka, slažem se s njim, ali dodaću da nema te internet trgovine gde možeš da pipkaš i miluješ kupljenu vunicu po ceo dan :)))

    ReplyDelete
  14. Cijena je stvarno više nego povoljna za takav sastav prediva, jedino tu posljednju ne bih kupila jer je previše sintetike.
    Za kupovinu online nije nužno imati paypal, ja uglavnom sve plaćam karticom, a po mom iskustvu najpovoljnija je kupovina u UK, poštarina je također umjerena, moja iskustva su pozitivna. Ipak, nema tako povoljne cijene da te štrenica dođe 0.80 euro, zato razumijem da je bilo teško ododljeti.
    Kad govoriš o pipkanju vune, bogme ovdje baš i ne možeš prevrtati po rukama koliko te volja, baš smo nedavno komentirale da su postali gori nego u zlatarnama :-(

    ReplyDelete
  15. Boje su fantasnicne!Zaista bi bila steta da stoji u spajzu,mada ne znam gde bi drugo drzali kese.By the way,koji je konac u pitanju,nisi uslikala etiketu?

    ReplyDelete
  16. @ CRAFT BOARD: Narandžasti je St. George-ov Tango, a zeleni je Yumcov cable, oba 100% pamuk. Hvala na poseti :)

    ReplyDelete