28 November 2008

Jesenje futrole

Opčinila me je St. George-ova Catania color u ovim jesenjim bojama. Iako od ranije znam da ne izgleda baš lepo kad se hekla, nisam mogla da odolim. I tako, igrajući se, napravila sam futrolu za naočare s pregradicom za olovku i još jednu malu futrolu (za lekove, uloške, ili slično). Zlatni konac kojim sam naheklala cvetić i opkukičala ivicu ne znam šta je (kupila sam ga na nekoj rasprodaji, bez etikete), ali se užasno teško hekla.

Futrole sam namenila mami, ali tek što sam ih završila, ona je kupila novu futrolu za naočare i tako mi pokvarila iznenađenje :(. No, ipak ću joj ih dati pa nek proba da ne koristi :)

Dopadaju mi se ove boje, od narandžaste preko smeđih tonova do tamno bordo-ljubičaste, što se najbolje vidi na onim fotografijama u krupnom planu. Međutim, i dalje mi se ne sviđa šara koja se dobije kad se ovaj konac hekla. Pokušaću da ga štrikam da vidim kako će ispasti. Znam da su neki njime štrikali i da je dobro izgledalo.





11 comments:

  1. mmmmm, kakve bojeee

    ReplyDelete
  2. Meni izgleda lijepo i heklano. Baš neki dan sam u rukama imala jednu krasnu šatiranu vunu i nisam kupila jer ne znam kako bih izgledala u jednoj takvoj vesti, možda se ipak predomislim i kupim. Cijena joj je bila 1,80 euro, koliko ova tvoja košta?

    ReplyDelete
  3. @romantales: ne secam se tacno, mogu ti proveriti od nedelje, ali sigurno je bila manje od 1 eur. Sastav: 100% pamuk. Trenutno pletem nešto od tog istog konca pa ću okačiti slike da se vidi razlika.

    ReplyDelete
  4. U radnji gde kupujem su oko 90 dinara, što dođe oko euro, po aktuelnom kursu. Mada sam ja dalje od većih gradova, pa su cene više. Inače letos sam od Catanie napravila dve kape, i jako sam zadovoljna bila sa njom. Ima slika na Ravelriju, one dve plavičaste.

    ReplyDelete
  5. mene je potpuno opcinilo ovo sto si napravila...
    :)

    ReplyDelete
  6. Predivno !
    Znas da ne znam da heklam, ali Cataniom je bas lijepo plesti. I ovako heklano izgleda mnogo, ali stvarno mnogo bolje nego pleteno, nekako je sara bolja.

    A fotke su ti sve bolje i bolje :)

    ReplyDelete
  7. hey misha - I have tagged you with a meme over on my blog, if you are interested in participating :)

    ReplyDelete
  8. jako je lijepo! I futrole i konac! možda nisi zadovoljna kako se boje slažu jer kod heklanja su gubi dio konca s druge strane pa su grublji prelzi boja dok se kod pletenja boje slažu redom kako dolaze! Ipak je predivno! :)

    ReplyDelete
  9. Obožavam to predivo! Boje su fantastične, i puno ga koristim u tkanju, ali za pletenje mi nekako ne ide. Ne znam da li i tebi, ali meni se pletenje skroz iskezeči! Da li zato što je pamuk, ili ja pletem na većim iglama, ne mogu da ukapiram. Elem, futrola je odlična i to zlatno se baš slaže!

    ReplyDelete
  10. Hvala vam svima na komplimentima. Drago mi je da vam se sviđa.

    @goce: Mislim da si u pravu. Kod heklanja obično za jednu petlju ode više konca nego kod pletenja tako da su prelazi, kako kažeš, grublji, tj. dobije se manji broj petlji iste boje. Videće se razlika kad završim ovo pleteno.

    @bensedin art: Nisam još ništa plela s ovim koncem, evo sad prvi put. Srećom, šal je u pitanju pa, ako se i iskezeči, nije veliki problem. Mislim da će pre biti da je zbog pamuka nego zbog igala. Koji si broj koristila?

    ReplyDelete