13 July 2009

Pletenje prstima / Finger knitting

Nakon što je uspešno savladala osnove heklanja, moja bratanica je insistirala da je naučim da štrika. Rado bih je ja naučila, ali sam se brinula kako će se izboriti s dve igle i svim onim petljama pa sam odlučila da je umesto običnog pletenja naučim kako da plete prstima. Lakše je i bezbednije. Evo dva šala koja smo napravile:

After she successfully mastered the basics of crochet, my niece insisted I taught her how to knit. I would love to do that but I was a bit worried about how she'd cope with two needles and all the stitches so I decided to teach her finger knitting instead. It's easier and safer. And here are two scarves we made:







Koristile smo ova uputstva.

We used this tutorial.

10 comments:

  1. How fun - they are beautiful, you must tell her that from me! Looks like she has a talent for crafting, she will be knitting soon that I am sure of!

    ReplyDelete
  2. Super...
    A ko bi rekao da je pletenje prstima ovako jednostavno...
    Super su ispali ovi salici.. :))

    ReplyDelete
  3. Svaka čast devojčici! Moraću i ja ovo da naučim :)

    ReplyDelete
  4. Vi'š vrapca - ovo bi moglo biti rješenje i za moje dijete koje želi naučiti štrikati al' sam ja prava truba kad treba nekome nešto pokazati!

    ReplyDelete
  5. Ja se nikad ne bih sjetila pletenja sa prstima, nego bi vjerovatno maloj našla neke debele igle... Dobra ideja, zaista - a i oba rezultata su super!

    ReplyDelete
  6. Vidim da si bila vrijedna prošli mjesec ... na žalost slike tek sad vidim, uz sporu vezu internet je tlaka i nemam volje čekati učitavanje stranica, ali zato sa zakašnjenjem pohvale radovima i strpljenju da podučiš mlađe od sebe.

    ReplyDelete
  7. Evo me!!!
    Žao mi je što se dugo nisam javljala...ali nadoknadit ću-obečajem!
    Pregledala sam zaostatke i samo ti mogu reći Bravo!!!
    Za razliku od mene ti šišaš 100 na sat!

    ReplyDelete
  8. Odlicna ideja! To njoj bas dobro ide, doduse ima i odlicnog ucitelja.

    ReplyDelete
  9. da,ovo je fenomenalna stvar,brzo se radi,a vrlo je efektno,ja sam probala sašarenom vunicom.ispalo super.

    ReplyDelete