28 May 2010

3 giljotinirane slike / 3 guillotined photos

Bila sam prilično zauzeta u poslednje vreme, ali ipak uspeh da ponešto završim.

It's been quite busy round here but I managed to finish some stuff.

Pattern: Honeycomb
Yarn: St. George's Extra 20
Needles: 3.5 mm

Odličan model prsluka, krojen u struku i vrlo dobro stoji čak i ako ne nosite veličinu XS. Mustra dosadi posle nekog vremena ali vredi izdržati. Zaista se tegli, kao što i piše u uputstvima, pa ga svakako napravite jedno 10 cm užim.

A great pattern for a vest, with some waist shaping, very flattering even if you are not size XS. It does get a bit tedious after a while but it's worth enduring. It does stretch so do make it about 10 cm narrower, as suggested in the instructions.



Pattern: Plain and Simple Pullover
Yarn: Phildar Preface
Needles: 2.5 mm

Bojala sam se da će, s obzirom na to da se radi iglama 2,5, ovo trajati čitavu večnost. Međutim, kad se danas setim (završila sam ga negde u martu), uopšte mi se ne čini da je dugo trajalo i rado bih ga ponovo štrikala. Prilično je zahvalno za plesti pošto samo do rukava treba uraditi 40 cm ravnim žersej bodom u krug (sve očice plesti pravo) na iglama 2,5 pa se može mnogo filmova/televizijskih emisija pogledati ili audio knjiga preslušati. Vrlo sam zadovoljna vunicom jer se rad posle pranja jako fino izravnao - čak sam dobila komplimente da izgleda kao da je mašinski pleten.

On 2.5 mm needles I was afraid it was going to take ages. But now, in retrospect (I finished it back in March), I don't have a recollection of it taking too long and I'd do it again any time. Quite rewarding knitting, both as a process, as you actually need to knit 40 cm of stockinette in the round on 2.5 needles - that makes for quite a lot of TV/movie/audio book listening time, but also rewarding as a result. Very pleased with the how the yarn 'bloomed' in the washing, evening out any loose stitches and producing a very smooth and uniform fabric.



Pattern: Drops' Jacket with double seed stich on yoke
Yarn: St. George's Cotton Cable
Needles: 3.5 and 4 mm

Džemper na kopčanje s podignutim strukom (ako ovo nije dobar termin, prosvetlite me) sa Dropsovog sajta, ispleten pamučnim koncem. Kroj je veoma dobar ali mi se ne dopada baš spoj rižinog boda (kojim je rađen gornji deo leđa i pređica) sa glatkim bodom rukava. Osim toga, toplo preporučujem.

An empire-waist (thanks, costumatty, for teaching me the term) cardigan by Drops, knit in cotton. It has a very good shape but I'm not pleased with the transition between the seed stitch of the front and back panels and the sleeves. Other than that, highly recommended.

20 comments:

  1. Wow girl, so this is what you have been up to lately :-) They are sooo beautiful all three of them, but I really like the first one, the vest. In fact I think it needs to come on my to do list :-) Great work Misha!!

    ReplyDelete
  2. You did such a gorgeous job on all of these!! I especially love that Drops jacket - my favourite style :^)

    ReplyDelete
  3. Odlicni su ti radovi, a za prsluk cu morati da te ispitam i uzivo.

    Sto se tice struka, mislim da se kaze sa visokim strukom. :)

    ReplyDelete
  4. Ma nisi ti sve ovo stigla da uradis, nego kupila negde ......

    :)

    ReplyDelete
  5. Pa brzo to tebi ide, svaka cast.
    Lijepi su ti i uredni radovi!
    Zelim ti da se dugo radujes kad ih budes nosila.
    Lijepi pozdrav. Snjezana

    ReplyDelete
  6. Ne zna se sta je lepse.

    Mada je moj favorit ,po stilu dzemper na kopcanje,kao da je za mene radjen;)

    ReplyDelete
  7. Kad si pre stigla da to naštrikaš? Odlično je i baš ti lepo stoji! Vrlo sam zadovoljna:)!

    ReplyDelete
  8. A i naslov posta mi se mnogo dopao!

    ReplyDelete
  9. Prsluk ti jako dobro stoji, malo strukiranja kako veliš, ali stvarno čini da bolje pristaje - jako mi se dopada! Mislim da ćeš ga rado nositi i radi se o komadu odjeće koji jako lijepo pristaje na sportski stil, kao na slici, jednako kao i na neku klasičniju kombinaciju sa suknjom.

    Cardigan s tri dugmeta, ti sasvim dobro pristaje, malo me bilo strah kako će izgledati u svjetlu one diskusije koju smo vodili kod incoknito na blogu, sjećaš se? U sportskoj kombinaciji je simpatičan, vjerujem da bi jednako lijepo išao i na ljetnu haljinu :-) I boja mi se dopada, rukavi su dobro ukrojeni, vidi se da dobro sjedaju na rame, ne vidim nikakav problem u prelazu na rižin bod, u spoju rukava se ništa ne vidi.
    Što se tiče plave veste s ovratnikom, rad je lijep i dobro si izvela rame-kragnu, mislim da je ova tvoja među boljima koje sam vidjela na tom modelu. Mislim da ćeš najmanje nositi upravo taj model, nije model koji se da lako iskombinirati s donjim slojem garderobe. Rukavi su kratki, znači moraš nešto ispod staviti, a ovratnik je previše upadljiv da bi podnosi nešto ispod. Svakako pronađi neku majicu za ispod koja ima dovoljno široki vratni izrez tako da se ne vidi ispod ovratnika.
    Toliko od mene, over & out ;-)

    ReplyDelete
  10. Wow, kako uredno! Super mi je Honeycomb, baš ti lijepo stoji. Ali najviše mi se sviđa Plain and Simple. Zbilja kao da je na mašini pleten.

    ReplyDelete
  11. Misha, thanks for the nice comment. You are very kind. I love the last one, like the color and the design.
    Wish you a good sunday,
    Lúcia
    www.fazemosdeconta,com

    ReplyDelete
  12. Sve je zaista lepo,ali mene zanima kojom brzinom strikas?Koliko ti vremena treba za jedan dzemper?

    ReplyDelete
  13. Ma nisam ja to sve odjednom, ne dajte se prevariti :) To ja samo kasnim s postovanjem ;)

    Ovaj plavi na kratke rukave sam radila u februaru i martu, trebalo mi je tačno mesec dana.

    Zeleni na kopčanje sam plela tokom aprila i maja, ukupno 3 nedelje.

    I na kraju, prsluk je bio najbrži, naravno, 11 dana, ali priznajem da sam ga štrikala i kad je trebalo da radim druge stvari ;)

    ReplyDelete
  14. Sve je divno, ne znam sta je ljepse od ljepseg, ukljucujuci torbe! Bravo misha, pravi si majstor!

    ReplyDelete
  15. Sve mi je odlično, već razmišljam kako će i moja ljubav za pletenje doći više do izražaja kad ostanem u mirovini, radim još 16 dana, mirovina nastupa 22. 06. Pozdrav draga, navratiti ću opet. Loredana.

    ReplyDelete
  16. priznaj - i muž strika!!!!!
    mala - fantastično! I drago mi je da si prevladala strah od tankih igala!

    ReplyDelete
  17. Dobro si se potrudila,moj favorit je zadnja vesta sa rizinim bodom.

    ReplyDelete
  18. Misha - the shawl is no pattern... I saw this on Jared's pages in Ravelry and have tried to make mine simular. Row 1-5 is knit and purl, row 6-8 is knit. And then M1 in both ends and in both sides of the middle stitch. I started in the neck since I only had two skeins of the yarn, and wanted to be sure it was enough. Ended with six or eight knit rows. :-)

    ReplyDelete
  19. Oboizavam ovaj zadnji cardigan! Jedna dan , mozda cu i ja porabati da ga napravim

    ReplyDelete