11 July 2008

Držač plastičnih kesa

Mada izbegavam da ih koristim kad god to mogu, vremenom ih se nakupi toliko da ne znate gde s njima, a nećete da ih bacite jer je to ekološki najgora stvar koju možete uraditi. Tu onda zgodno može doći ovaj držač, inače urađen po uputstvima koja se besplatno mogu skinuti sa Bernatovog sajta.










Sećam se kako smo se kao deca smejali komšinici koja je prala najlon kese, čak i one od mleka, sušila ih na štriku i onda ponovo koristila. Kad danas o tome razmislim, i dalje mi se naravno gadi i sama pomisao da to radim, ali priznajem da je komšinica postupala ekološki vrlo ispravno, mada, naravno iz sasvim drugih pobuda.

U planu mi je da kese počnem da recikliram kao pletivo, ali trenutno nemam vremena za to.

5 comments:

  1. Bok MIsha!!!!Pa gdi si tak dugo.Dugo te nije bilo pa nisam ni išla na blog ,a onda imam kaj vidit.Vredna žena nema šta.Što se tiče ekologije tu sam zadrta i rado bih da vrečice koštaju ko suho zlato pa bi se narod osvijestio i nebi ih bacao uokolo.Toliko za sada čitamo se Ljerka!
    Hvala za komentar....

    ReplyDelete
  2. Iako plastične vrećice slažem i spremam na drugačiji način, moram priznati da je ovaj držač vrećica izuzetno dekorativan i lijepo napravljen.

    ReplyDelete
  3. Ja sam odusevljena, ali ves sam ti to rekla.Obozavam eko ideje.

    ReplyDelete
  4. Svaka cast za ideju,ovo super izgleda.

    ReplyDelete