28 December 2009

Rukavice bez prstiju od norveške vune / Fingerless mittens made from Norwegian wool

Konačno sam fotografisala rukavice bez prstiju ispletene od vunice koju mi je poslala Hobbygåsa. Naštrikala sam ih još odavno i dosta sam ih nosila ove jeseni, naročito na biciklu. Savršene su! Hvala ti, Hobbygåsa!

I've finally taken photos of the fingerless mittens I made from the yarn I got from Hobbygåsa. They were finished some time ago and I wore them quite a lot this autumn while cycling to work. They are perfect! Thanks, Hobbygåsa!



Ovo je inače najpopularniji model na Ravelry-ju. Ovakve rukavice isplelo je preko 13 i po hiljada ljudi. Možete ih pronaći ovde.

This is, by the way, the most popular pattern on Ravelry. Over 13 and a half thousand people have made these mittens. You can find the pattern here
.

11 comments:

  1. I to mi je jedna od stvari koje želim da uradim! Divne su, a boja je tako lepa i topla!

    ReplyDelete
  2. Jako lijep model rukavica, nešto što bih mogla i sama isplesti s obzirom da ne treba plesti prste pojedinačno (a to mi je noćna mora!).

    ReplyDelete
  3. jako su lepe, šteta što nisam naučila da štrikam, sad bi mogla postati i ja jena vlasnica takvih rukavica!

    ReplyDelete
  4. lijepo si ti to oplela i lijepo izgledaju i vuna je prekrasna, ali ... meni kada je hladno obično me zebu prsti, lako potegnem rukav od jakne da mi pokrije dlan, ali prsti mi se smrzavaju, tako da meni nije posve jasno zašto je taj model toliko popularan, nije da baš ima funkciju grijanja ruku.

    ReplyDelete
  5. @ bensedin art: jeste, zanimljiva boja, za nijansu svetlija od moje jesenje/zimske jakne tako da mi se savršeno uklopila.

    @ Mirjana: jako je jednostavno, slobodno se upusti u tu avanturu :)

    @ Nada: hvala, a za štrikanje nikad nije kasno - danas je naučiti štrikati lakše nego ikad.

    @ romantales: vidiš, to je i mene mučilo. Čemu rukavice kad nemaju prste pošto su prsti upravo onaj deo koji najviše zebe? I onda mi je ove zime sinulo. Kad nosiš rukavice s celim prstima, a naročito one kod kojih je samo palac posebno opleten, za mnogo toga moraš da ih skidaš. S rukavicama na rukama ne možeš da otvoriš torbu, ne možeš iz nje da izvadiš ključeve, ne možeš da otključaš auto, voziš (ni auto ni bicikl), ne možeš da izvadiš novac iz novčanika, itd. itd. Znači, osim ako nisam krenula u besciljnu rekreativnu šetnju (a to se u mom slučaju dešava jednom godišnje), svako malo moram da ih skidam i onda pazim da ih ne izgubim. E tu rukavice bez prstiju odlično dođu. Imaš rukavice a kao da ih nemaš. I u ranu jesen kad ujutro idem na posao znaju da prijaju jer ipak malo zaštite zglobove a imaš kontrolu nad biciklom pošto prsti ne klize s kočnice. Naravno, čim ozbiljno zazimi, ovakav kompromis više nije moguć :(

    ReplyDelete
  6. lepe so, nič se jim ne pozna, da si jih dosti nosila.

    ReplyDelete
  7. Jako lijepe rukavice. Ja obozavam rukavice bez prstiju jer sam valjda jedna od rijetkih koja ne voli nositi rukavice zimi. Vunica kojom si plela na slici izgleda veoma mekana i podatna, a boja je super.

    ReplyDelete
  8. Fine su! Vidis, mene uvijek to kopka - kad je neka stvar jako popularna (poput ovog 'modela), onda to sigurno "nije za mene". A kad je previse poseban model (recimo, da ga je siplelo samo nekoliko osoba), onda me gloda crv sumnje, dali se isplati uloziti energiju u nesto, sto nije dopadljivo masama ;)

    ReplyDelete
  9. I have been meaning to make this for such a long time. I am also amazed of how many people made these mittens. And Yes, they are perfect for bike rides and I wanted to use them for driving the car, cause my hans get really cold when I drive.

    ReplyDelete
  10. Prelepe su. Ja sam uradila slične sebi ove zime, ali tuniskim heklanjem. Veoma su praktične.

    ReplyDelete
  11. They are so beautiful, great work! And I am happy you could use the yarn I sent :-)

    ReplyDelete